Steady Dogs, cursussen, gedragstherapie en méer
voor een stabiele hond.

Onze missie

‘Hondeneigenaren helpen hun honden een gelukkig leven te laten leiden door te denken vanuit de behoeften van de hond. En hondenbezitters helpen deze behoeften te leren zien én begrijpen.’  

 

Wie zijn wij

Steady Dogs is een eenmanszaak die wordt ondersteund door drie vrijwilligers. Wij vinden rust en geduld belangrijke waarden als we eigenaar en hond begeleiden en trainen. Daarnaast werkt Steady Dogs voortdurend aan het verbreden van haar kennis, door lezingen, cursussen en trainingen te volgen. Steady Dogs beseft dat er veel verschillende manieren zijn om een hond te helpen en schikt haar werkwijze naar wat de hond juist nodig heeft. Het team van Steady Dogs is van alle markten thuis en heeft samen jarenlang ervaring en kennis opgedaan in theorie én praktijk. 

 

Maureen

Maureen was werkzaam bij een pension waar veel honden kwamen met gedragsproblemen. De oorzaak van deze problemen lag vaak bij de baasjes, omdat zij hun hond niet begrepen of zich niet verdiept hadden in het ras. Daarom besloot Maureen Steady Dogs op te zetten. Ze wil gedragsproblemen helpen voorkomen door onder andere cursussen aan te bieden waarbij de eigenaar de behoeftes en het gedrag van zijn/haar hond leert te begrijpen. De band tussen eigenaar en hond staat hierbij centraal. Zich verder ontwikkelen vindt Maureen belangrijk, dus hier stopt ze dan ook veel tijd in. Door boeken en onderzoeken te lezen en lezingen en cursussen te volgen verdiept zij zich meer en meer in het leven en de denkwijze van de hond. 

‘Voorkomen is beter dan genezen!’

Natasja

Natasja is vrijwilligster bij Steady Dogs. Ze heeft een ontzettend grote passie voor het helpen van honden die minder goed begrepen worden. Ze deinst dan ook voor geen enkele hond terug. Haar jarenlange ervaring en begripvolle energie wordt bij honden meteen opgevangen. Honden trekken zich binnen no-time op aan Natasja. Met haar humor houdt ze de lessen luchtig waardoor er altijd een gezellige sfeer in de groep hangt.  

‘Hoe groter de uitdaging, hoe beter!’

Sara

Sara is vrijwilligster bij Steady Dogs en heeft meer dan drie jaar ervaring met honden met (zware) gedragsproblemen. Deze honden vindt zij juist leuk om te helpen. Met haar kalme energie kan ze honden tot rust brengen en ervoor zorgen dat ze openstaan om nieuwe dingen te leren. De band tussen hond en mens laten groeien is haar doel bij Steady Dogs.

‘Eigenaren (weer) vertrouwen geven in hun hond is een van de mooiste dingen die er zijn.’

Amy

Amy is vrijwilligster bij Steady Dogs. Interesse in dieren heeft ze altijd gehad. Na een lange periode te hebben meegekeken bij onze cursussen, is ze zich ook gaan inzetten voor Steady Dogs. Amy is heel rustig en kan dit overbrengen op mens en hond. De liefde die zij voor dieren heeft, is ontzettend groot; dit voelen honden ook. Deze liefde met zoveel mogelijk dieren delen is haar doel binnen Steady Dogs. 

Cursussen

Puppycursus

De puppycursus staat in het teken van een goede socialisatie. Alle verschillende onderdelen (schriktraining, dierenartshandelingen, etc.) die tijdens de lessen aan bod komen, zorgen ervoor dat je pup een goede basis heeft om een stabiele hond te worden. Daarnaast is er tijdens de les voldoende persoonlijke aandacht om alle vragen te beantwoorden.  

10 lessen van 45 minuten / €125,- 

Steady 1

Steady 1 is een cursus voor honden vanaf 6 maanden. Tijdens deze cursus werken we aan netjes lopen aan de lijn,  gehoorzaamheid en socialisatie. Ook aandacht voor de baas komt aan bod. De cursus biedt veel variatie en uitdaging voor hond en baas en is zo een leuke en leerzame activiteit. 

8 lessen van 1 uur / €150,-

Steady 2

Steady 2 is voor honden die Steady 1 succesvol hebben afgerond en op zoek zijn naar nog meer uitdaging. Tijdens Steady 2 werken we er met hond en baas aan om een nog beter team te worden. Loslopen, roedellopen, met je hond leren fietsen en nog meer gehoorzaamheid komen onder andere aan bod.  

10 lessen van 1 uur / €185,-

Agility-cursus

De agility-cursus is voor zowel honden die dit ontzettend leuk vinden als voor honden die onzeker zijn. De oefeningen helpen honden meer balans te vinden en zelfverzekerder te worden. De cursus is niet op wedstrijdniveau en staat daarom, net als alle andere cursussen, in het teken van rust en geduld. Spelenderwijs leren de honden kennismaken met de materialen en oefeningen.  

10 lessen van 1 uur / €150,- 

Privélessen

Volgt u om bepaalde redenen liever geen cursus in groepsverband, dan zijn privélessen ook mogelijk. Tijdens de les kunnen meerdere onderdelen aan bod komen, waardoor het tempo hoger ligt dan bij groepslessen. 

Per uur €35,-

Voor alle cursussen geldt: tweede hond uit hetzelfde gezin krijgt 50% korting 

Onze diensten

Gedragstherapie

Trekken aan de lijn, uitvallen naar mensen/honden/verkeer, happen naar voorbijgangers, grommen in huis, blaffen naar bezoek; dit zijn slechts enkele gedragsproblemen waarvoor u bij ons terecht kan. Voor gedragstherapiesessies komen wij altijd aan huis. Veel problemen ontstaan namelijk onbewust binnenshuis. Komen wij niet langs, dan kunnen we wel symptomen aanpakken, maar niet de kernoorzaak oplossen. Bij een sessie ligt er nooit van tevoren een vast behandelplan klaar. Door vragen te stellen en te observeren achterhalen we de oorzaak van het gedragsprobleem. Met het samen opgestelde actieplan pakken we de problemen aan. Na de sessie blijven wij altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden en de vooruitgang in de gaten te houden. 

Per uur €75,-

Wandelspreekuur

In groepsverband maken we een wandeling waarbij meerdere trainers uitleg geven bij en vragen beantwoorden over hondengedrag. Tijdens de wandeling geven we tips en tricks om u te helpen in de omgang met uw hond. De wandeling staat ook in het teken van kennismaking tussen hondeneigenaar en Steady Dogs, haar trainers en werkwijze. Bij voldoende aanmeldingen is er elke week een wandeling op de volgende dagen: 

  • Woensdagmiddag 14u-15u (Maastricht)
  • Vrijdagmiddag 14u-15u (Sweikhuizen)

Per persoon €10,- 

Liever een individuele wandeling? Dat is ook mogelijk! Dag en tijd in overleg, €35,-  

Trainingslijnen

Wij maken en verkopen trainingslijnen in allerlei kleuren en maten. Een trainingslijn plaats je onder de kaak en zo hoog mogelijk achter de oren van je hond. De knop op de lijn zorgt ervoor dat de lijn niet kan zakken. Dit voorkomt nekklachten en/of beschadiging aan het strottenhoofd.  

Kort (1.50 m) €15,- 

Lang (2.00 m) €20,- 

Extra lang (2.50 m) €22,50,- 

Per halve meter langer +€2,50 

Kleinschalige opvang

Uw hond wordt opgenomen in de roedel van Maureen en logeert dan ook gezellig in huis. Elke dag wordt er een lange boswandeling gemaakt en buiten gespeeld in de omheinde wei achter het huis. U vakantie, uw hond ook vakantie!

Om te kijken of uw hond dit aankan en goed overweg kan met Marie, de hond van Maureen, plannen we een proefdag in.

Overnachting: €25,- 

Dagopvang: €20,-

Tweede hond uit hetzelfde gezin krijgt 50% korting.

Trimmen

€35,- per uur

Toeslag vervilte vacht: €25,- 

! Buiten Maastricht: +€0,20 per km

Tarieven

Cursussen

Puppycursus (10 lessen): €125,-
Steady 1 (8 lessen): €150,-
Steady 2 (10 lessen): €185,-
Agility cursus (10 lessen): €150,-

! Voor elke cursus geldt: 2e hond uit een gezin krijgt 50% korting

Trainingslijnen

Kort (1.50m): €15,-
Lang (2.00m): €20,-
Extra lang (2.50m): €22,50
Per halve meter langer: +€2.50

Onze diensten

Privélessen: €35,- per uur

Gedragstherapie: €75,- per uur

Wandelspreekuur: €10,- per persoon (privé)

Uitlaatservice €15,- per uur

Verzorging aan huis €15,- per keer

! Prijzen zijn exclusief reiskosten, buiten Maastricht €0,20 per km

Contact